Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Willy Janssen-Savelkoul

Auteur, biograaf en tekstschrijfster

In coma bevallen: het onvoorstelbare gevecht van een jong gezin

Jacqueline is 26 weken zwanger van haar tweede kind als ze longontsteking krijgt. Haar partner Bjorn brengt haar naar het ziekenhuis in Heerlen. Daar stapelen de complicaties zich op en raakt Jacqueline in coma. Twee maanden later wordt ze wakker in Groningen. Ze kan zich niet bewegen, niet praten en mist tot haar ontzetting de baby in haar buik.

Het boek ‘Nieuw leven in coma’ is de reconstructie van de bizarre gebeurtenissen die het leven van Jacquelines gezin voor altijd veranderden. Over bevallen in coma, de volharding van artsen, ontwaken in complete verwarring, de strijd van een premature baby, het verdriet, de wanhoop en dilemma’s van een jonge vader. Maar ook over de kracht van optimisme, hoop en vastberadenheid om alle tegenslagen zin te geven.

Jacqueline wilde graag in een boek vastleggen wat er tijdens en na haar coma gebeurd was. Samen met auteur Willy Janssen ondervroeg ze de betrokken familieleden, vrienden, artsen, verpleegkundigen en zorgprofessionals over hun beleving van die tijd. Daarmee kon Jacqueline de blinde vlek van haar coma steeds beter inkleuren. Het boek is niet alleen een persoonlijk ervaringsverhaal. Het is ook een blijk van dankbaarheid voor de ongelooflijke betrokkenheid van zorgprofessionals en de uitdagingen waar ze dagelijks voor staan. Daarnaast willen Jacqueline en Willy met dit boek troost, hoop en inspiratie bieden voor mensen die ook te maken hebben met heftige levensgebeurtenissen.

Ontmoet Willy op vrijdag in Lezingruimte Mind.