Ticketverkoop start november 2019
Menu
6 t/m 9 februari 2020 Jaarbeurs Utrecht

Tamara de Weijer

Huisarts

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Als onafhankelijk huisarts heeft Tamara de Weijer afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op (chronische) aandoeningen, denk hierbij aan diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Ook helpt zij in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fitter te worden door goed te kijken naar het voedingspatroon en hun leefstijl. Geen pillen maar paprika is haar motto geworden. 

Beginnen en volhouden
In het boek Eet beter in 28 dagen deelt Tamara onder andere haar eigen verhaal en ervaringen uit haar praktijk. Verder vertelt Tamara alles over de effecten van voeding op het lichaam, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten die op een begrijpelijke wijze worden uitgelegd. Je krijgt tips over het starten met een nieuwe leefstijl, en misschien nog belangrijker het volhouden hiervan. En uiteraard veel  recepten en weekmenu’s voor snelle, makkelijke en vooral lekkere maaltijden.  Met producten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Tamara de Weijer is huisarts in hart en nieren. Ze is opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zich in de loop van de jaren steeds meer gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde, in het bijzonder bij metabole aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten. Tamara zet voeding en leefstijl in waar mogelijk, en schrijft pillen voor waar nodig. Ze is voorzitter en oprichter van Arts en Voeding, een snel groeiende vereniging met meer dan 800 artsen en zorgprofessionals als leden. Als het aan Tamara en Arts en Voeding ligt, zijn leefstijlinterventies (waar mogelijk) tussen nu en tien jaar eerste keus behandeling bij chronische aandoeningen. Tamara is bekend van radio en TV.

Tamara is voorzitter en oprichter van Arts en Voeding, een snel groeiende vereniging met meer dan 800 artsen en zorgprofessionals als leden. Het is Vereniging Arts en Leefstijl en ze hebben inmiddels meer dan 1000 leden. 

Ontmoet Tamara op zaterdag in het GezondheidsTheater.