Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Sharon de Miranda

Chef-kok

Het Menu voor de Toekomst!

De uitdaging om iedereen in de toekomst te voorzien van voldoende gezond voedsel gemaakt met respect voor de aarde, vraagt om een aanpassing van ons eten. Groenten, fruit, noten en peulvruchten krijgen meer de hoofdrol. Daarnaast is er zeker ruimte voor vlees, gevogelte, vis en zuivel. Het Menu voor de Toekomst is gebaseerd op de voedselvisie van 2050 opgesteld door de EAT-Lancet commissie. Deze visie gaat uit van voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen, zonder dat we daarbij de aarde uitputten. Bureau Greendish heeft dat vertaald naar richtlijnen voor een duurzaam en gezond menu waarbij ook rekening gehouden wordt met de Nederlandse eetcultuur.

Sharon de Miranda is chef-kok voor Food Forum. Zij is bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten, auteur van Colorful Food- Sharon gaat Lokaal- Iedereen kan koken- BinnensteBuiten Kookboek. Sharon is altijd opzoek naar mooie en duurzame producten. Met het combineren van Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch laat ze zien dat gezond eten lekker en smaakvol is. En is het haar gelukt om helemaal volgens de EAT- Lancet richtlijn richtlijnen te koken!

Ontmoet Sharon op zondag in het PresentatiePodium.