Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Sara Adriaensen

‘Omgevingspsychologe’ en auteur

Vanuit haar opleiding in de klinische psychologie en haar passie voor omgevingspsychologie houdt Sara Adriaensen zich al meer dan twintig jaar bezig met de link tussen natuur en onze gezondheid, onder andere als expert bij de vzw Natuur & Mens.

Als dochter van een apotheker en homeopaat avant la lettre was ze bovendien van kleins af aan geboeid door de helende werking van planten en bloemen.

Haar wetenschappelijke kennis en persoonlijke passie resulteerde in de Nature Contact Disorder hypothese met als antwoord daarop Nature Contact Training. In deze therapeutische training smelten natuur, oosterse vechtkunst, meditatie en ademhalingstechnieken samen. Daarnaast is Sara auteur van het boek ‘Over Groen en Gezondheid. Natuur als medicijn?’ en het boek ‘Doctor Flower’ (Lannoo, 2022).

‘Doctor Flower. De therapeutische kracht van bloemen’!
Word jij ook zo gelukkig van een boeketje verse pioenen of zonnebloemen? Of kom jij instant tot rust bij het snuffelen aan een bosje lavendel of jasmijn? Wel, dat is geen toeval, want bloemen beschikken wel degelijk over een soort van helende kracht of ‘flower power’! En jawel, naast forest bathing zou er misschien evengoed zoiets kunnen bestaan als flower showering.

Wist je bijvoorbeeld dat de patronen in dahlia’s en orchideeën een effect hebben op onze concentratie en wist je dat rozengeur onze stresslevels meetbaar doet dalen? In deze fleurige lezing deelt Sara Adriaensen haar kennis omtrent de therapeutische kracht van bloemen. Daarnaast vertelt ze hoe je de bloemen “therapie” in de praktijk kan omzetten met originele tips voor het maken van bijvoorbeeld een heus anti-stress boeket. Klaar voor een instant momentje flower relaxation?

Ontmoet Sara op zaterdag in het PresentatiePodium.