BELANGRIJKE MEDEDELING
Menu
3 t/m 6 februari 2022 Jaarbeurs Utrecht

Rudolph van Veen

Topkok

“Eten is geen eenheidsworst.” En: “Ik kan de oren van mijn kop eten aan roze koeken.” Rudolph kan beeldend vertellen. Hij kan dan ook perfect uitleggen waarom hij FoodFirst Network zo fijn vindt. En dat hij – de vijftig gepasseerd – het bakken wat kan uitdiepen, is ook voor hem lekker meegenomen. Zo vind je dus behalve bakrecepten voor ‘mooi en lekker’, op FoodFirst Network ook recepten voor ‘meer vitaliteit’. Rudolph is er voor iedereen! 

Al jong wist Rudolph dat hij kok wilde worden en ging op zijn 12e naar de Culinaire School in Breda. Op zijn 27ste verwierf hij de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok in Nederland kan halen. Sinds 2010 bezit hij tevens de titel Meesterpatissier.

Rudolph werkte in verschillende restaurant en patisserie keukens en nam veelvuldig deel aan internationale kook- en bakkampioenschappen. Zelf ziet hij wijlen Meesterkok Cas Spijkers als een van zijn belangrijkste leermeesters. Vanaf 2000 kookt en bakt hij regelmatig op televisie en verschenen er inmiddels 12 boeken van zijn hand. Niet zijn eigen kunnen stelt hij hierbij centraal, maar juist het stimuleren van meer plezier en zelfvertrouwen in de keuken bij zijn publiek.

De start van FoodFirst Network markeert voor Rudolph zelf ook een nieuwe manier van kijken naar zijn recepten en zijn functie in de samenleving. Niet langer gaat het uitsluitend om ‘mooi & lekker’, maar speelt het effect dat je eten op je vitaliteit kan hebben een belangrijke rol. Gedrevener dan ooit is hij nu te zien op FoodFirst Network met nieuwe recept ideeën waarin lekker genieten hand in hand gaat met goed voor jezelf zorgen. Ook besteedt hij ruimschoots aandacht aan bruikbare recepten voor mensen met diabetes of een allergie. In de bak- en kookworkshops leert hij je de fijne kneepjes van het vak. Met technieken en tips die er niet alleen makkelijk uitzien, maar ook makkelijk zijn.

Zijn motto 'Beter weten, Beter eten’ vindt ook zijn weerslag in zijn overige activiteiten. Zo is Rudolph samen met huisarts Tamara de Weijer ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groente en Fruit (NAGF). Ook is hij ambassadeur van de Nierstichting en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Ontmoet Rudolph dagelijks op de beurs.