Ticketverkoop start vanaf 1 november
Menu
2 t/m 5 februari 2023 Jaarbeurs Utrecht

Prof dr Marie Jeanne Vrancken Peeters en dr. Hester Oldenburg

Alles over borstkanker

Jaarlijks worden ruim 17.000 vrouwen en circa 150 mannen met de diagnose borstkanker geconfronteerd en is daarmee de meeste voorkomende vorm van kanker in NL. Borstkanker is een ziekte die in veel gevallen gelukkig goed te behandelen is, maar helaas nog steeds dagelijks slachtoffers maakt.

Oncologisch chirurgen Prof dr Marie Jeanne Vrancken Peeters en dr. Hester Oldenburg werken al meer dan 15 jaar in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Naast het behandelen van vrouwen en mannen met borstkanker houden zij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. Marie Jeanne heeft daarbij als focus het de-escaleren van de lokale behandeling en Hester het psychosociale welbevinden van de vrouw gedurende de behandeling.  Marie Jeanne Vrancken is bovendien voorzitter van het NABON (nationaal borstkanker overleg Nederland) en van de Nederlandse mammachirurgen. Hester is voorzitter van de medische staf van het Antoni van Leeuwenhoek.  Zij hebben beide zelf ervaren hoe het is om de diagnose borstkanker te krijgen.

Marie-Jeanne en Hester hebben samen met een team van 29 borstkanker specialisten en de Borstkanker Vereniging Nederland het boek Alles over borstkanker geschreven. Ze hebben maar één doel; informatie over alle fasen van de ziekten, van diagnose tot palliatieve zorg op juiste manier overbrengen om jou te helpen bij de zoektocht voor de voor jou beste behandeling. 

Ontmoet Marie Jeanne en Hester op vrijdag in het PresentatiePodium.