Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Peter van Ineveld

Mycotherapeut, auteur, docent

Medicinale paddenstoelen: een geneeswijze met een ziel.

Het gebruik van medicinale paddenstoelen wordt al ruim 5000 jaar beschreven en vond plaats onder empirisch bewijs: puur op kennis en ervaring wist men dat het werkte. Het was een vorm van zelfmedicatie; mensen wisten wat ze nodig hadden bij een bepaalde aandoeningen, ziekte of ongemak. 

Heden ten dage hoeven we niet meer uit te gaan van empirisch bewijs maar is het gebruik van medicinale paddenstoelen uitermate goed en wetenschappelijk onderbouwd. Zowel regulier als complementair staat deze vorm van geneeswijze enorm in de belangstelling en krijgt het een prominente plaats binnen de geneeskunde.

Peter van Ineveld is in het dagelijks leven werkzaam als mycotherapeut: in zijn praktijk behandeld hij voornamelijk patiënten met een vorm van kanker en auto-immuunaandoeningen op basis van medicinale paddenstoelen.

Verder is Peter van Ineveld auteur van de boeken ‘Medicinale paddenstoelen, een nieuw perspectief op genezing’ (Uitgeverij Samsara 2020) en ‘Groot Handboek Medicinale Paddenstoelen’ (Uitgeverij Samsara, juni 2023). In zijn boeken neemt Peter van Ineveld je mee in de ongekende wereld van de medicinale en geneeskrachtige paddenstoelen en laat in begrijpelijke taal de kracht en de mogelijkheden ervan zien. Daarnaast is Peter van Ineveld KTNO-geaccrediteerd docent en geeft hij bij- en nascholing aan artsen en therapeuten op het gebied van medicinale paddenstoelen en fungi.

Ontmoet Peter op donderdag, vrijdag en zondag in Lezingruimte Varia.