Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Nuray Stadt

HeartMath trainer en docent

SOS Seaventure: Een plantaardig avontuur op zee

Nuray Stadt is HeartMath trainer en docent. Ze verzorgt stressreductie trainingen en workshops over voeding o.a. binnen het onderwijs en de zorg. Ze heeft de opleiding van Dr Colin Campbell gevolgd waar ze vele inzichten heeft opgedaan. Dr Dean Ornish over Dr Campbell: “Everyone in the field of nutrition science stands on the shoulders of Dr Campbell, who is one of the giants in the field.”

Ze kwam erachter dat haar inzichten niet in voldoende mate haar man, Han, inspireerden om mee te doen in het ‘vegan’ voedingspatroon. Uit gemak, om zelf niet te hoeven koken, deed manlief wel mee maar niet echt van ‘harte’! In de zomer van 2022 kwam daar verandering in. Met een vegan cruise, op het schip de ‘Seaventure’, gingen ze vanuit Bremerhaven naar Schotland en daarna naar IJsland. Wat bleek? Op het schip waren twee ‘heroes’ uit de plantaardige voedingswereld mee: Dr Michael Klaper en Gene Bauer!

Han raakte enorm geïnspireerd door deze twee heren en kon ineens de dingen zien die hij daarvoor niet kon zien. Een ‘SOS-vrij’ eetpatroon en enkele maanden later, een paar kilo’s lichter, waren Han zijn jicht verdwenen evenals zijn darmklachten (die voor een opgeblazen buik hadden gezorgd en dan is het ‘zacht’ uitgedrukt!).

Nuray schrijft samen met haar man hun eerste boek “SOS Seaventure, Een plantaardig avontuur op zee” dat gaat over:
1. Het persoonlijk verhaal van Nuray en Han om planteneters te worden
2. De indrukwekkende verhalen van enkele medepassagiers op de vegan cruise
3. Verwijzingen naar recepten en onderzoeken van de ‘heroes’ uit de wereld van de WFPB voedingspatroon (whole foods plant based = volwaardig plantaardig)

Nuray en Han hebben als missie het zo laagdrempelig mogelijk maken van het kunnen omarmen van een plantaardig voedingspatroon. Kleine stapjes zodat er na iedere stap een volgende stap kan zijn. Geen ingewikkelde recepten maar simpele ingrediënten die vooral uit groenten, fruit, volle granen, noten/zaden en peulvruchten bestaan. Nuray neemt jullie tijdens deze presentatie mee op haar plantaardige zeereis en zal enkele belevenissen en inzichten, zoals de betekenis van de letters ‘SOS’, met jullie delen.

Ontmoet Nuray op donderdag en zaterdag in Lezingruimte Varia.