Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Niek van den Adel

Spreker, ondernemer en schrijver

Veerkracht komt uit jezelf, ik geef je alleen een zetje

Niek van den Adel is spreker, ondernemer en schrijver.
In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie). Die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze leasie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge)boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes.  En juist deze lessen vertaald hij door naar organisaties.

Buig verandering om in groei!
“Reorganisatie, nieuwe technologie, verzuim, een hoog  verloop, werkdruk en zo kan je nog wel even doorgaan. Feit is dat de wereld om ons heen verandert. En snel ook!” En dat is helemaal niet erg. Niek vertelt als spreker veerkracht in zijn talks hoe op 28-jarige leeftijd alles voor hem veranderde. Hoe geef je vorm aan een nieuwe werkelijkheid waarin alles, maar dan ook echt álles anders is?

5 succesfactoren bij veerkracht
Zijn Keynotes zijn doorspekt met humor, rakende verhalen en de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Niek deelt graag zijn 5 succesfactoren, zodat jij er morgen direct mee aan de slag kan. Veranderingen, stress of tegenslagen kunnen ons uit evenwicht brengen en het maakt daarin niet uit of dat op je werk of thuis gebeurt. Een koffiezetapparaat wordt verplaatst, je partner heeft, zonder overleg, vrienden thuis uitgenodigd, je trouwe viervoeter heeft (ook zonder overleg) in huis gepoept. Veerkracht is het meebewegen met verandering. Het is een spier die je kan trainen en Niek leert je hoe.

Sterk genoeg om te dansen door het leven
Dat is veerkracht!

Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan accepteren. Het zorgt ervoor dat jij eigenaar blijft van je eigen toekomst. “Zolang ik ademhaal, kan ik elk probleem aan in mijn leven.” Dat is wat Niek jou het allermeeste gunt. Jij bent sterk genoeg om te dansen door het leven. Wat er ook gebeurt, je kunt linksaf of rechtsaf gaan: jij blijft in je volste vermogen. Dat is veerkracht!
Stel je voor: Alle verandering omarm je, omdat je weet dat het je plezier oplevert. Elke tegenslag verander je in een kans, weerstand ken je niet meer, want je snapt dat niet het bedrijf waar je werkzaam bent de verandering is die jouw geluk bepaalt. Nee, dat ben je echt zelf!

Ontmoet Niek op donderdag in het PresentatiePodium.