Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Nicole van Os

Schrijver

De zoektocht naar een verdwenen vader

Als je na vele jaren tegenover degene staat over wie je je hele leven hebt gedroomd, barst je hoofd bijna uit elkaar van vele en nooit eerder ervaren emoties. Je hart staat even stil. Niet van blijdschap of verdriet, maar vanwege het besef dat je volkomen vreemden bent.

Nicole is vier jaar als haar vader plots uit haar leven verdwijnt. Ze groeit alleen op met een grillige en claimende moeder. Zal ze haar vader ooit terugzien? Vele jaren later, als Nicole een gelukkig leven leidt met haar eigen gezin en een baan heeft als chirurgisch specialist, besluit ze haar vader te gaan zoeken. Als ze oog in oog met hem staat, heeft dat gevolgen die ze niet heeft kunnen voorzien.

Vlieg je een vreemde zomaar in de armen?
De aandacht die besteed wordt aan zoektochten heeft vaak een romantisch karakter. Na vele voorbije jaren zie je familieleden die uitzinnig zijn van blijdschap. Ze vinden elkaar in een stevige omhelzing.
De realiteit is meestal anders. Verloren familieleden zijn vervreemd van elkaar. Ze hebben de ander nog nooit gezien of vele jaren geen contact gehad. Vlieg je een vreemde zomaar in de armen?

Waarom wil Nicole haar verhaal delen?
Nicole wil met haar verhaal een natuurgetrouwer perspectief vertellen voor mensen die rondlopen met afstammingsvragen. Haar verhaal is universeler dan alleen de zoektocht naar haar vader. Ze wil steun en herkenbaarheid bieden. Ook als het leven ingewikkeld is, kan dit toch leiden tot een geslaagde zoektocht!

Ontmoet Nicole op zondag in Lezingruimte Mind.