BELANGRIJKE MEDEDELING
Menu
3 t/m 6 februari 2022 Jaarbeurs Utrecht

Marike Bol

Oh My Pie!

“Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven.”
- Marike Bol Oh My Pie!

Jarenlange ondefinieerbare klachten, ondraaglijke buikpijn, succesvolle (en minder succesvolle) bak pogingen en een kookboek later lacht het leven Marike Bol, oprichtster van Oh My Pie, inmiddels toe.

Oh My Pie!
Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

“In eerste instantie wilde ik mijn leven en eetgewoonten voortzetten zoals ik dat altijd had gedaan. Op naar de supermarkt en het toen nog zeer beperkte glutenvrije schap. Gewapend met mijn nieuwe glutenvrije voer dacht ik de wereld met gemak te kunnen trotseren. Al snel kwam ik van een koude kermis thuis. Iedere dag at ik braaf mijn glutenvrije boterhammen, toverde ik een glutenvrije warme maaltijd op tafel en knaagde ik op rijstwafels of een glutenvrij biscuitje dat van ellende als Saharazand uit elkaar viel. Dat moet anders kunnen dacht ik!” aldus Marike.

Glutenvrij bakken is een feest!
Wat begon als een website vol met glutenvrije recepten en tips, is inmiddels uitgemond tot twee kookboeken vol gluten, lactose en geraffineerde suikers vrije zoete én hartige baksels. Daarnaast heeft zij een glutenvrije bakmixenlijn opgezet in samenwerking met LEEV én geeft zij glutenvrije Masterclasses aan huis en maandelijks in Beesd.

Kookdemo op de GezondheidsBeurs
Tijdens de kookdemo op de GezondheidsBeurs laat Marike iedereen zien hoe je eenvoudig een glutenvrije ontbijttaart kan maken. Met pure ingrediënten zodat de taart niet alleen voedzaam is maar ook nog eens ontzettend lekker! Marike legt hiermee de verbinding voor mensen mét en zonder allergie.

Ontmoet Marike op donderdag & zondag in het KookTheater!