Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Marike Bol

Oh My Pie!

“Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven.”
- Marike Bol Oh My Pie!

Jarenlange ondefinieerbare klachten, ondraaglijke buikpijn, succesvolle (en minder succesvolle) bak pogingen en een kookboek later lacht het leven Marike Bol, oprichtster van Oh My Pie, inmiddels toe.

Oh My Pie!
Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

“In eerste instantie wilde ik mijn leven en eetgewoonten voortzetten zoals ik dat altijd had gedaan. Op naar de supermarkt en het toen nog zeer beperkte glutenvrije schap. Gewapend met mijn nieuwe glutenvrije voer dacht ik de wereld met gemak te kunnen trotseren. Al snel kwam ik van een koude kermis thuis. Iedere dag at ik braaf mijn glutenvrije boterhammen, toverde ik een glutenvrije warme maaltijd op tafel en knaagde ik op rijstwafels of een glutenvrij biscuitje dat van ellende als Saharazand uit elkaar viel. Dat moet anders kunnen dacht ik!” aldus Marike.

Glutenvrij bakken is een feest!
Wat begon als een website vol met glutenvrije recepten en tips, is inmiddels uitgemond tot twee kookboeken vol gluten, lactose en geraffineerde suikers vrije zoete én hartige baksels. Daarnaast heeft zij haar eigen Academy opgericht waarbij zij middels e-learning en live baksessies haar deelnemers alle ins en outs leert om zelf smaakvolle glutenvrij recepten te leren bakken.

Ontmoet Marike op vrijdag in het KookTheater.