Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Marieke Lebbink

Natuur- en darm diëtist

Lezing: Maagklachten door maagzuurremmers? Hoe kom je er vanaf?
Maagzuurremmers zijn een populair geneesmiddel. Zo’n twee miljoen mensen slikken regelmatig middelen tegen brandend maagzuur.  Maar maagzuurremmers kunnen ook bijwerkingen hebben op diverse andere systemen in je lichaam en vooral de spijsvertering. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) waarschuwt dan ook niet te lang door te gaan met het gebruik van maagzuurremmers - tenzij het echt niet anders kan. In deze lezing hoor je meer over de in- en outs wanneer en hoe je maagzuurremmers af kunt bouwen en waar je dan op moet letten. Als je kunt stoppen is het namelijk belangrijk om niet in één keer te stoppen. Dat heeft te maken met het zogeheten rebound-effect: als je stopt met maagzuurremmers, komt het maagzuur terug. Omdat je maag dat zuur niet meer is gewend, kun je in eerste instantie last hebben van extra maagklachten. En dat willen we natuurlijk voorkomen zodat je klachtenvrij de maagzuurremmers kunt afbouwen. Je kunt deze lezing elke dag bijwonen in het AllergieTheater.

Lezing: Eerste hulp bij vermoeidheid en verminderde weerstand
Boost je energie en weerstand! De oorzaak van het ontbreken van energie en goede weerstand kan liggen in teveel willen doen, een onvolwaardige voedselopname, ziekte en/of het gebruik van medicijnen. Tegelijkertijd kun je ook door een specifieke levensgebeurtenis een tekort aan energie ervaren. Soms heb je daar invloed op maar soms  ook niet. In deze lezing ontdek je de samenhang en wat je wel zelf kunt doen middels voeding en leefstijl. Zoals  welke voedingsmiddelen ondersteunen jouw energieniveau en welke roven jouw energie? En waar kun je nog meer op letten? Het doel is dat de balans tussen belasting en belastbaarheid verbetert waardoor je meer energie overhoudt en je weerstand toeneemt. Je kunt deze lezing bijwonen op donderdag, zaterdag en zondag in het AllergieTheater. 

Marieke is natuur- en darm diëtist, auteur en veelgevraagd spreker. Marieke vertaalt meer dan 30 jaar praktijkervaring en uiteenlopende opleidingen naar praktische online trajecten. Ze werkte bij diverse instellingen en in verschillende samenwerkingsverbanden in de gezondheidszorg. Inmiddels heeft Marieke duizenden mensen begeleid naar een klachtenvrij en vitaler leven. Als co-auteur van het succesvolle handboek “DarmEHBO, eet je darmen gezond” verzorgt zij ook regelmatig lezingen of trainingen voor diëtisten, huisartsen en andere geïnteresseerde groepen (o.a. DCN, Ferring, Orthica, Vitortho, Ortho Linea, Arts en Apotheker, Happy Living Academy, PDSB en andere patiëntenverenigingen). Marieke is lid van de NTI-werkveldcommissie en zij is columnist voor het tijdschrift Natuurlijke & Integrale gezondheidszorg.

Ontmoet Marieke dagelijks in het AllergieTheater.