BELANGRIJKE MEDEDELING
Menu
3 t/m 6 februari 2022 Jaarbeurs Utrecht

Lieke Zunderdorp

Auteur en psycholoog

1 op de 5 Nederlanders is hoogsensitief. Stel dat jij het bent. Of je hebt een hoogsensitieve partner of een hooggevoelig kind. Wat voor gevolgen heeft dat dan? En hoe ga je ermee om?

Lieke Zunderdorp (auteur en psycholoog) geeft een lezing over hoogsensitiviteit en overprikkeling. In de media komt hoogsensitiviteit de laatste tijd steeds vaker naar voren. En meer en meer mensen raken burn-out of overprikkeld. Ook steeds meer jonge mensen.

1 op de 5 mensen is hoogsensitief (HSP: Hoog Sensitief Persoon). Dit betekent dat we allemaal wel iemand kennen die een HSP is, bijvoorbeeld je kind, kleinkind, je partner, de buurvrouw; of misschien ben je het zelf. Bij HSP’ers komen veel prikkels tegelijk binnen, zoals licht, geluid en drukte. Die prikkels worden niet gefilterd zoals bij niet-hoogsensitieve mensen.

Tijdens de lezing komen vragen aan bod als: Wat is hoogsensitiviteit? Hoe kun je die herkennen? Is hoogsensitiviteit wetenschappelijk aangetoond? Hoe raak je overprikkeld? Zijn hoogsensitieve mensen sneller overprikkeld dan anderen? Wat als je overprikkeld raakt, ook van de leuke dingen? In haar lezing geeft Lieke handvatten om met de lastige kanten van hooggevoeligheid om te gaan, en deze zelfs als kwaliteit in te zetten.

Lieke is ervaringsdeskundige en schreef samen met Liesbeth Kamerling het boek Overprikkeld; Eerste Hulp bij Hoogsensitiviteit.

Ontmoet Lieke op vrijdag in het PresentatiePodium.

 

Foto: Mark Uyl