Ticketverkoop start vanaf 1 november
Menu
2 t/m 5 februari 2023 Jaarbeurs Utrecht

Lester du Perron

Arts

Lester du Perron is arts, columnist bij +Gezond en oprichter van Dokter Media, een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws. Patiënten krijgen namelijk regelmatig valse hoop door opgeblazen krantenkoppen en verkondigde ‘doorbraken’ of mogelijke ‘genezing’. Samen met goede vriend en collega Tijs Stehmann bedacht hij daarom Dokter Media, om uitleg te geven bij ongenuanceerde medische nieuwsberichten. Op de website doktermedia.nl kunnen lezers terecht voor meer informatie bij medisch nieuws, waarbij altijd wordt stilgestaan bij de vraag: Wat betekent dit nu concreet voor de praktijk?

Eind vorig jaar verscheen het boek Dokter, ik las in de krant dat… waarin Tijs en Lester de lessen uit vijf jaar Dokter Media delen. Het boek staat vol voorbeelden en grappige illustraties. In december 2020 stond het boek in de AKO Boeken top 10.

In de presentatie zal Lester aan de hand van verschillende opmerkelijke of ongenuanceerde nieuwsberichten de belangrijkste tips en valkuilen delen, zodat je als lezer ook zelf medisch nieuws leert ‘factchecken’. Na afloop is er tijd voor een Meet&Greet en is er uiteraard gelegenheid een exemplaar van boek te kopen en laten signeren.

Ontmoet Lester op donderdag in het PresentatiePodium.

 

Foto: Julian du Perron