
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl
Hoe eet je zo voedzaam mogelijk?
Vaak wordt er gezegd dat het eten van vandaag veel minder voedzaam is dan 100 jaar geleden. Hier zijn inderdaad vele argumenten voor te bedenken, zoals verschraling van de bodem door veelvuldige toepassing van monoculturen of de lange weg die voedsel van grond tot mond aflegt. Is ons voedsel inderdaad arm aan nutriënten? Zitten er nauwelijks nog vitamines en mineralen in? Moeten we echt vitamines slikken? In deze presentatie neemt Juglen Zwaan je mee in dit vraagstuk en kijkt hij wat de recente onderzoeken hierover te zeggen hebben. Daarnaast krijg je vele tips waarmee je het gezondste voedsel in huis kan halen en ook te weten komt hoe je jouw maaltijd zo voedzaam mogelijk kunt bereiden.
Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer en De receptenwijzer. Juglen is inmiddels meer dan 10 jaar onderdeel van het radioprogramma gezondheidsnieuws en was vaste gast in het TV-programma Wat eten we op SBS6. Studeerde Voeding & gezondheid aan de Open Universiteit en Nutrition Science aan Stanford. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.
Ontmoet Juglen op zondag in het GezondheidsTheater.