Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Joriene de Vos

Hechtingsexpert en psycholoog

Eigen gehechtheid als invloed op jouw opvoedingsstijl 

Joriene de Vos is hechtingsexpert en psycholoog en haar missie is erbij te helpen alle kinderen van nu en alle toekomstige kinderen op te laten groeien tot stabiele en gelukkige volwassenen.
We willen het natuurlijk allemaal: het beste voor onze kinderen. We willen dat ze gelukkig zijn, dat ze blij in het leven staan. Maar hoe doe je dat? De focus ligt bij veel opvoedvisies op het gedrag van kinderen. Zonder dat ze in hun visie betrekken hoe de kinderen zich bij dat gedrag voelen. Liever legt Joriene de focus op de relatie die je als ouder hebt met je kind. Op onvoorwaardelijk ouderschap waarin je niet aan bepaalde ‘voorwaarden’ hoeft te doen, voordat we laten voelen dat we van het kind houden.

Maar hoe zit dat bij jou? Welke opvoedingsstijl heb jij en wat zegt dit over jouw eigen hechting? Want hoe jij als kind gehecht bent zie je terug in je relatiepatronen als volwassene en bepaalt in grote mate ook hoe je de band met je kind benadert, ziet, interpreteert en invulling geeft. En feit is dat jouw opvoedingsstijl weer zijn weerslag heeft op het hechtingsgedrag van je kind en op zijn relatiepatroon als volwassene. Inzichten leren je je oude patronen en overtuigingen kennen, hoe je jezelf beter kunt bijsturen, hoe meer keuzes je kunt maken die in het belang van je kind zijn, hoe meer je kunt bieden wat je kind nodig heeft. 

Ontmoet Joriene op zaterdag in Lezingruimte Mind.