Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Joop Fenstra

Hypnotherapeut

Zelfhypnose als medicijn voor stressreductie

Medische hypnose, hypnotherapie en zelfhypnose zijn begrippen die steeds meer aandacht krijgen binnen de reguliere ziekenhuizen in Nederland. Maar ook in België, en er zijn al meer dan 70 klinieken in Duitsland! Het doel van hypnose is om aandoeningen zoals pijn, stress enz. te reduceren door meer controle over jezelf en zelfvertrouwen te krijgen. Fobieën (er zijn er wel over de 400!) kunnen met hypnose succesvol behandeld worden.

Hypnose is een toestand van aandacht waarbij je bewustzijn verandert in een soort van dagdromen. Zelfhypnose is een methode waarbij je je eigen brein gebruikt om je probleem onder controle te krijgen. Het is een prachtige en veilige methode om aan te leren waarbij focus, concentratie en ontspanning je tools zijn. In deel 1 van het boek Zelfhypnose, je kunt het zelf doen, staan twee methoden, de zgn. Betty Erickson methode (zij is de dochter van Milton Ericson, bedenker van de moderne hypnosetechnieken) en de Oogrol methode. Ideaal voor beginners. Deel 2 gaat hier nog wat dieper op in.

Een paar voorbeelden waar hypnose frequent voor wordt gebruikt: Stoppen met roken, vele pijnsoorten, stress, angsten, vliegangst, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, enzovoort.

Ontmoet Joop dagelijks in Lezingruimte Mind.