Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Janneke Wittekoek

Gezondheidswetenschapper en cardiologe

De Hart-Hoofd connectie: Breng je hart én je hoofd in balans! 

Wat doet stress met je hart? Heeft je leefomgeving invloed op je hartgezondheid? En wist je dat muziektherapie een gunstig effect heeft op je bloeddruk? In haar presentatie ‘De Hart-Hoofdconnectie’ gaat cardioloog Janneke Wittekoek in op wat naast het belang van gezond eten en bewegen, de effecten zijn van stress en emoties op je hartgezondheid. Met handige tips die je op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart!

Iedereen weet dat een gezond leven in een fijne leefomgeving een sleutelrol in gezond ouder worden speelt. Maar door onze hectische 24-uurs economie wordt het steeds lastiger om hierin zelf de juiste balans te vinden. Een leven met te weinig slaap, te weinig groen, te weinig ontspanning en oorlogen raakt letterlijk ons hart. Vooral het vrouwenhart is gevoelig voor de nadelen van zo’n te hectisch leven. Tijdens haar presentatie deelt Janneke Wittekoek handige tips die je op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart!

Janneke Wittekoek is gezondheidswetenschapper, cardioloog en oprichter van HeartLife Klinieken. Naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Janneke Wittekoek was te zien in tv-programma’s als GezondTijd, Je lijf, Je Leven en als gastdocent in Dreamschool en ze stond drie keer in een uitverkocht DeLaMar-theater met De Vrouwenhart Show. Ook publiceert ze haar eigen HeartLife magazine. Janneke schreef zeven boeken, waaronder Het Vrouwenhart en Hart & Hormonen

Op 14 februari verschijnt haar achtste boek: 'Het vrouwenhart: het handboek over jouw hartgezondheid.’

Ontmoet Janneke op zaterdag in het GezondheidsTheater.