Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Janneke Wittekoek

Gezondheidswetenschapper en cardiologe

De Hart-Hoofd connectie: Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt.

Iedereen weet dat een gezond leven in een fijne leefomgeving een sleutelrol in gezond ouder worden speelt. Maar door onze hectische 24-uurs economie wordt het steeds lastiger om hierin zelf de juiste balans te vinden. Een leven met te weinig slaap, te weinig groen, te weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën raakt letterlijk ons hart. Vooral het vrouwenhart is gevoelig voor de nadelen van zo’n te hectisch leven.

Wat doet stress met je hart? Wat is de invloed van je omgeving op je hart? In haar presentatie ‘De Hart-Hoofdconnectie’ gaat Janneke Wittekoek in op wat naast het belang van gezond eten en bewegen, de effecten zijn van stress en emoties op je hartgezondheid. Met handige tips die je op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart!

Janneke Wittekoek is gezondheidswetenschapper, cardioloog en oprichter van HeartLife Klinieken. Naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Ze schreef vijf boeken waaronder Het Vrouwenhart en Hart & Hormonen, publiceerde magazines en stond drie keer in een uitverkocht DeLaMar-theater met De Vrouwenhart Show.

In maart verschijnt haar zesde boek: 'De Hart-Hoofdconnectie: Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt.

Ontmoet Janneke op zaterdag in het GezondheidsTheater.