Ticketverkoop start november 2020
Menu
4 t/m 7 februari 2021 Jaarbeurs Utrecht

Jacqui van Kemenade

Huisarts

Leefstijl op Recept,
Over gewicht, gezondheid en hoe te ontsnappen aan diabetes 

Om een gezond gewicht te bereiken gaat het niet alleen om wat je eet, maar ook om wat er met dat eten in je lichaam gebeurt’’, zegt huisarts Jacqui van Kemenade (53).

Dit was te lezen in een recent artikel in het AD over haar boek, Leefstijl op Recept. Op de foto ernaast is Jacqui te zien als dokter op de fiets, met de leefstijl-wapens tussen de tanden, prei in dit geval. Rauw en nog wat zanderig.

Jacqui's echte wapen is echter haar boek. Ze gelooft stellig dat meer kennis over leefstijl je meer wapens geeft om je gezondheid te verdedigen. Wat bepaalt of de gegeten calorieën worden uit-geplast of juist blijven plakken? Kennis van de impact van slaap, stress, en hormonen op onze gezondheid, suikerspiegels, en gewicht, maakt dat je begrijpt waarom je wel of geen honger hebt en wel of geen keuzes maakt die weinig met karakter te maken hebben maar meer met hoe je van binnenuit aangestuurd wordt. Leefstijl op Recept is een diepzeeduik naar alle leefstijl-factoren die jouw gezondheid soms ongezien bepalen.

Ontmoet Jacqui op zaterdag en zondag in het PresentatiePodium.