Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Jacqueline Gerrits

Docent, diëtist, orthomoleculair therapeut

Je slijmvlies; je eerste beschermer

Jacqueline Gerrits, docent, diëtist, orthomoleculair therapeut. Zij geeft dieetadvies in haar voedingsadviesbureau Vitality en is daarbij gespecialiseerd in allerlei vormen van voedselovergevoeligheid; allergie, intolerantie, prikkelbare darmen en nog meer. Samen met haar collega Joyce Bijl schreef ze daarom verschillende praktische boeken over het FODMaP-beperkt dieet en over SIBO – small intestinal bacterial overgrowth.

Jacqueline weet ook als constructeur van machines en vanuit de watersport veel over structuren en over waterhuishouding; ze gebruikt vaak metaforen (vergelijkingen) uit deze vakken om de luisteraars een goed beeld te geven hoe het lichaam werkt. Jacqueline weet van haar studenten dat als iemand een beeld kan vormen hoe het lichaam werkt en wat het nodig heeft om het werk uit te kunnen voeren, het gemakkelijker is om de juiste voeding te gebruiken.

Tijdens de lezing ‘Je slijmvlies; je eerste beschermer’ geeft Jacqueline een beeld op welke manier je slijmvliezen je beschermen tegen allerlei soorten binnendringers; denk aan bacteriën, virussen, pollen en bijvoorbeeld geurstoffen. Als deze beschermlaag het laat afweten, ontstaan overgevoeligheidsreacties in de vorm van onder meer ontstekingen en allergische reacties. Door een goede voeding te gebruiken en je lichaam via je leefstijl te helpen, blijven de slijmvliezen gezond en beschermen ze je.

Ontmoet Jacqueline dagelijks in het AllergieTheater.