Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Gonnie van de Lang

MCAS Nederland

Wat is MCAS en wanneer heb ik het niet?

Het herkennen van de kwaal is het begin van de remedie.

Mestcelactivatiesyndroom, afgekort MCAS, is voor velen een onbekende stoornis van het immuunsysteem, waarbij de mestcellen (immuuncellen) hyperactief reageren op onder meer voedsel, geuren, geluiden, fysieke of emotionele triggers.

MCAS heeft veel facetten en komt veel meer voor dan dat men denkt. Vaak worden mensen niet geloofd, noch serieus genomen wanneer zij bij de arts komen met een hele lijst van gezondheidsklachten zoals opgeblazen buik, hoofdpijn, hersenmist, spijsverteringsklachten of eczeem, overgevoelig reageren op histaminerijke voeding, slapeloosheid. De klachten zijn heel wisselend per persoon en betreffen diverse organen of systemen. Geen enkele persoon met MCAS is hetzelfde.

Gonnie van de Lang heeft zelf MCAS gediagnostiseerd gekregen. Ze is werkzaam als complementair therapeut vanuit haar praktijk in Wierden. Recent is haar boek Help, mijn mestcellen zijn van slag! uitgekomen, een boek over MCAS. Zij heeft een ruime werkervaring op het gebied van voedselintoleranties, histamineproblematiek en MCAS.

Herken je je in de symptomen, dan is deze lezing iets voor jou. Onderwerpen lezing: wat is MCAS, wat zijn de symptomen, de verschillende triggers die een mestcelreactie geven, de diagnose en behandeling met vooral tips hoe om te gaan met MCAS en het herkennen ervan. Ontmoet Gonnie op vrijdag bij de lezing van 10.30 uur tot 11.15 uur in het AllergieTheater en na afloop in de stand van Happy Living Academy bij de presentatie van haar boek.

Ontmoet Gonnie op vrijdag in het AllergieTheater.