BELANGRIJKE MEDEDELING
Menu
3 t/m 6 februari 2022 Jaarbeurs Utrecht

Florentine van Vollenhoven

Jentschura International

Florentine van Vollenhoven is sinds 1996 docente Westerse Natuurgeneeskunde en Complementaire Voeding aan verschillende opleidingen. Naast het voeren van een natuurgeneeskundige praktijk leidt zij al 25 jaar Reinigings- & Ontspanningskuren. In die weken wordt naast het sap- en rijstvasten ook het zuur-basenprincipe als vastenvorm aangeboden. Zij verzorgt (bedrijfs-)trainingen in hoe vitaliteit te verkrijgen en te behouden in het kader van ziektepreventie. Aan de hand van haar decennialange natuurgeneeskundige ervaring weet ze op boeiende wijze verbindingen te leggen en zul je je verbazen over de gevolgen van langdurige verzuring. Haar boek “Verbasing over verzuring” heeft dan ook een plek in de nieuwe leefstijlgeneeskunde.

Optimalisatie van de zuur-basenbalans (presentatie op donderdag en zaterdag)
Natuurlijke verouderingsprocessen zorgen voor een steeds verdergaande verzuring van het lichaam. Met deze verzuringstendens kunnen allerlei klachten ontstaan waarvan algemeen gezegd wordt: ‘dat hoort er nu eenmaal bij als je ouder wordt”. Maar is dat ook werkelijk zo? En wanneer begint dan dit ouder worden: met 40, 50 of 60 jaar?
Door het zuur-basenbalans in het lichaam te optimaliseren kun je kiezen voor vitaliteit en dus voor meer levensvreugde in je bestaan. Belangrijk is dan de werking van zuren en basen te begrijpen, hoe de verzuring te kunnen meten en hoe tot neutralisatie van dit zurenoverschot te komen. Dan pas kan regeneratie ontstaan. Het zuur-basenprincipe past helemaal bij de nieuwe leefstijlgeneeskunde: voorkomen aan de voorkant in plaats van behandelen aan de achterkant. In haar lezing zal Florentine van Vollenhoven op bovenstaande thema’s ingaan. Na afloop is er gelegenheid een gesigneerde kopie van haar boek te kopen: Verbasing over verzuring.

Fysieke en psychische ziekte ontwikkeling (presentatie op vrijdag en zondag)
Welke invloed heeft stapeling van belastende stoffen op het fysieke lichaam? Hoe belangrijk is het om te reinigen? Moet je altijd ontstekingsreacties onderdrukken? Het lichaam wil overleven en is uitermate efficiënt in het opslaan van toxinen als natuurlijke reiniging te kort schiet. Als de belasting echter te veel wordt dan kan ziekte ontstaan. En dat geldt niet alleen voor het fysieke lichaam maar ook voor de psyche. Lichaam en geest zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden. Als eenmaal ziektebeelden zijn ontstaan hoe vind je dan de weg terug naar gezondheid? In haar lezing zal Florentine van Vollenhoven ingaan op bovenstaande thema’s waarbij psychische ziektebeelden ook herkenbaar belicht zullen worden. Na afloop is er gelegenheid een gesigneerde kopie van haar boek te kopen: Verbasing over verzuring.