Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Fiona Waddell

Auteur en medisch-redacteur

Houd zelf de regie bij ziekte, maar durf het leven ook los te laten

"Op Oudejaarsavond 2011 kwam het verlossende telefoontje, er was een nieuwe lever voor mij gekomen. Ik zou een nieuw – gezond – leven krijgen. Voor het eerst, want door de zeer zeldzame stofwisselingsziekte MPI-CDG had ik in mijn 28-jarige leven vaak lange periodes in het ziekenhuis doorgebracht. Het zou een experimentele transplantatie worden, nog nooit eerder had iemand ter wereld met deze stofwisselingsziekte een nieuwe lever gekregen"

Toen Fiona Waddell hersteld was na alle complicaties die deze unieke, maar ook gevaarlijke transplantatie met zich meebracht, kon ze alles doen waarvan ze haar hele leven had gedroomd. Maar ze kon er niet van genieten omdat ze elke dag last had van woede- en paniekaanvallen. Wat was er toch met haar aan de hand?

Dankzij haar nieuwe lever was ze eindelijk gezond, maar de medicijnen die ze moest slikken om afstoting te voorkomen, pakten haar levenslust af.

Inmiddels werkt Fiona als medisch-redacteur bij MEDtalks, een digitaal kennisplatform voor medische professionals. In het boek Overlever vertelt ze over haar weg naar zowel lichamelijk als geestelijk herstel. Hoe ze heeft geleerd om in zichzelf te blijven geloven, ook al geloofde niemand anders haar. Hoe ze geleerd heeft zelf de regie over haar leven te nemen en te behouden. Maar ook hoe ze geleerd heeft het leven los te laten en vertrouwen te hebben. Op de GezondheidsBeurs zal ze deze levenslessen met jou delen en je inspireren om vrijheid te creëren in jouw leven.

Ontmoet Fiona op zaterdag in Lezingruimte Mind.