Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Elsbeth Kuysters

Schrijfster, psycholoog en moeder

Gezond en zinvol voortleven na de dood van je kind

Elsbeth verloor in 2017 haar enig kind Sara aan zelfdoding. Ze is niet in een groot, zwart gat gevallen. Integendeel. Het lukt haar om gezond te blijven en zin te ervaren in de nieuwe dag die komt. Sterker nog, ze is in staat anderen te inspireren met haar verhaal, het schrijven van een boek en het maken van het magazine Saarisnietgek, over mentale gezondheid voor kinderen 10-12 jaar.

Kom luisteren naar Elsbeth en hoor wat de rouwingrediënten zijn die haar helpen zinvol voort te leven en die voor iedereen beschikbaar zijn. Als moeder en psycholoog is ze in staat daarin verbinding te maken met anderen.

Zelf is Elsbeth best nuchter: ‘een boek en een stichting is heel fijn om te doen, maar het is ook gewoon heel hard werken. Echte zingeving is voor mij vrede hebben met wat er is in het hier-en-nu. Dat zorgt voor geluksmomenten en voor verbinding met mijn hart. Het is daar waar ik inspiratie voel en mijn lieve kind telkens ontmoet.’

Door alle woorden heen klinkt steeds de overtuigende boodschap dat de liefde en verbinding blijven bestaan, daar verandert de dood niks aan.

Ontmoet Elsbeth op vrijdag in Lezingruimte Mind.