Bedankt voor je komst en tot volgend jaar!
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Dr. Luc Swinnen

Onderzoeker, coach en trainer

Luc Swinnen doet reeds 20 jaar onderzoek rond stress, burn-out, het brein en de polyvagaal theorie. Hij en nam meer dan 100.000 vragenlijsten af over de risico’s op de werkvloer en de psychologische veiligheid van mensen, gezinnen, relaties en bedrijven.

Daarnaast is hij coach en trainer. Na een intense opleiding bij Deb Dana in de verenigde States is hij zich beginnen interesseren in de werking en de impact van de nervus vagus. Deze zenuw zwerft door het lichaam en staat in voor de de veerkracht en het welzijn van mensen. Dankzij deze wonderbare autonome zenuw kunnen we connecties aan en kunnen we goede en veilige communicatie voeren met anderen. In zijn uiteenzetting overloopt Dr. Swinnen het brein, de netwerken in het brein en de polyvagaal theorie. Alles is goed begrijpbaar en de lezing bevat vele oefeningen. Na de lezing zul je in staat zijn je emoties te reguleren en je algemeen welzijn en gezondheid te bevorderen. Je veerkracht en jouw psychologische veiligheid zal toenemen.

Luc Swinnen schreef zijn succesboek over de nervus vagus. Van dat boek zijn meer dan 20 000 exemplaren verkocht. De kennis van de vagus heeft zijn werk rond stress en psychologische veiligheid verdiept.

Dr. Luc Swinnen is auteur van 9 bestsellers:
Werk en Stress (1994), De kleur van stress (1997), Stress is geen probleem (2009), Burn-out (2012), Burn-out de Baas (2013), Te vriendelijk (2013), 101 antwoorden op stress en burn-out (2017), Waarom wij vreemdgaan en parachutespringen (2018), Rust voor je brein (2020) Vertaald in China, Activeer je nervus vagus ( 2021).

Hij is reeds 20 jaar intens bezig met onderzoek rond stress. Hij is geneesheer, licentiaat in de verzekeringsgeneeskunde en statisticus. Zijn passie is de impact van emoties op het functioneren van mensen. Hij publiceerde in tal van internationale en nationale tijdschriften en is een welbespraakt spreker op congressen.

Momenteel houdt hij zich bezig met de impact van stress en burn-out op het brein. Hij werkt intens samen met internationale universiteiten en specialisten ter zake. Meer en meer wordt duidelijk dat ons autonoom zenuwstelsel een belangrijke rol speelt in het welzijn en de psychologische veiligheid van mensen. Luc Swinnen is de voornaamste vertaler van de kennis rond dit zenuwstelsel in praktische gemakkelijk bereikbare toepassingen.

Ontmoet Luc op zondag in het PresentatiePodium.