Helaas gaat de Gezondheidsbeurs niet door, klik hier voor meer informatie
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Celina Böger

Activist Department

Presentatie vrijdag: Nieuwe regels voor sinaasappels!
De winter is het seizoen van de citrusvruchten. Ze vullen onze voeding niet alleen aan met veel vitamine C in het koude seizoen, hun impact gaat veel verder dan dat. Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat sinaasappels in supermarkten er allemaal hetzelfde uitzien? Is het externe perfectie waar we ons op moeten richten bij het kopen van ons winterrantsoen vitamine C, of ​​zijn er ook andere, meer cruciale factoren op het gebied van duurzaamheid? Laten we het hebben over welke impact bepaalde EU-regelgeving kan hebben op voedselverspilling en wat echt een verschil maakt in de landen waar onze sinaasappelen vandaan komen. Doe mee en creëer meer bekendheid voor echte sinaasappels!

 Presentatie zondag: Regionaal vs. Seizoensgebonden - Wat is duurzamer?
Als het om duurzame voeding gaat, wordt regionaliteit vaak als het belangrijkste criterium gezien. Maar is de afgelegde afstand van een product echt zo bepalend voor de ecologische voetafdruk? Hoe zit het met alle andere factoren die de ecologische voetafdruk van een product bepalen? Kan fruit uit Burkina Faso duurzamer zijn dan fruit uit Nederland?

Bij gebana zetten ze verschillende soorten fruit tegenover elkaar en leren we belangrijke vuistregels. Over regels gesproken: ze laten ook zien hoe gebana de spelregels in de wereldhandel aan het veranderen is. #NatureIsQueen is er slechts één van.

Ontmoet Celina en haar collega's vrijdag en zondag in Lezingruimte Varia. (Presentaties in Engels)