Koop je ticket hier
Menu
1 t/m 4 februari 2024 Jaarbeurs Utrecht

Alec Malmberg

UMCG en Vrouwenzorgcentrum - gynaecoloog bekkenpijn specialist

Endometriose en buik- bekkenpijn, hoe maak je er het beste van

Alec Malmberg is gynaecoloog en gespecialiseerd in buik en bekkenpijn. Hij werkt in universitair medisch centrum Groningen en in het zelfstandig behandelcentrum in Zevenaar: het vrouwenzorgcentrum. Hij is hoofd van het UMCG-seksuologie team en voorzitter ad interim van de commissie kwaliteits visitatie van de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie.

Hij verricht onderzoek naar chronische buik bekkenpijn bij vrouwen in de huisartsenpraktijk tot aan het academisch bekkenpijncentrum. Ook doet hij onderzoek naar bekkenbodemklachten na bevalling en na verwijdering van de baarmoeder.

In het bekkenpijncentrum ziet hij veel vrouwen met endometriose en chronische bekkenpijn. Samen met hen èn zijn collega’s van de anesthesiologie pijngeneeskunde, bekkenfysiotherapie en psychologie zoekt hij mogelijkheden ter vermindering van pijnklachten en verbetering van kwaliteit van leven.

In zijn lezing bespreekt hij op welke wijze de mens met chronische pijn regie kan nemen over haar gezondheid. Bij chronische pijn blijft het samen puzzelen en samen afstemmen om te komen tot de juiste zorg in de juiste volgorde.

Ontmoet Alec op zaterdag in Lezingruimte Vrouwenzorg.