Ticketverkoop start vanaf 1 november
Menu
2 t/m 5 februari 2023 Jaarbeurs Utrecht

OERsterk

Team OERsterk

Wij zijn team OERsterk. Het is ons doel dat in 2022 één miljoen mensen leider van hun gezondheid zijn. Hoe en waarom? Dat lees je hier, dus ga er even voor zitten.

We leven niet gezond

Onze leeftijdgenoten zijn ontzettend druk en vliegen van hot naar her. De basisbehoeften van het lichaam staan onder druk.
Onze ouders en de ouders van onze vrienden beginnen van alles te mankeren. Ze hebben nergens geleerd hoe je goed voor je lijf kunt zorgen.
De cijfers bevestigen wat wij zien

Op dit moment zijn 8,2 miljoen mensen chronisch ziek in Nederland. Vrouwen gemiddeld vanaf hun 42ste levensjaar en mannen vanaf hun 48ste levensjaar.

Het wordt ons ook niet makkelijk gemaakt

Ons lijf en ons brein hebben miljoenen jaren evolutie achter de rug. Maar pas sinds pak ‘m beet een eeuw hebben we te maken met onze huidige welvaart.

En in termen van evolutie is een eeuw niks.

Het is dus niet vreemd dat onze gezondheid die steile leercurve niet aankan.

En er is nog iets. Want onze onnatuurlijke omgeving verleidt ons constant om de verkeerde keuzes te maken: te veel van de verkeerde dingen eten, inactiviteit en chronische stress.

Natuurlijk, het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. Het is veel meer te beïnvloeden dan je denkt. En dát is wat we jou willen leren.

Naar de website