Koop hier je tickets in de voorverkoop
Menu
2 t/m 5 februari 2023 Jaarbeurs Utrecht

Nederlandse Coeliakie Vereniging

In Nederland lijden naar schatting 170.000 mensen aan coeliakie, slechts 30.000 mensen weten het. Er lopen dus 140.000 mensen met coeliakie rond, zonder dat ze dat weten.

Coeliakie is een echte kameleon: de veelheid aan klachten maakt het lastig om aan coeliakie te denken. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, bloedarmoede, vruchtbaarheidsproblematiek, tandglazuurproblemen of migraine. Niet echt klachten waarbij je direct aan een darmaandoening denkt.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) staat op de Gezondheidsbeurs 2020 met een informatiestand. Dus heb je last van vage klachten, zoals hierboven omschreven, kom dan vooral langs de stand om een digitale zelftest te doen. Deze simpele digitest is een goede 1e screening om te testen of je klachten op coeliakie kunnen wijzen. Via de huisarts (bloedtest) en een specialist (darmonderzoek) kan verder worden onderzocht of het om coeliakie gaat.

In de NCV stand staan we met gespecialiseerde diëtisten die je uitleg geven over de uitslag van de digitest en die je als geen ander verder op weg kunnen helpen met je klachten en hoe je een eventueel vervolgtraject in gaat.

Door meer aandacht te vragen voor coeliakie én het aanbieden van de zelftest, hopen we dat er meer mensen gediagnosticeerd kunnen worden zodat ze de juiste behandeling kunnen krijgen en complicaties voorkomen kunnen worden.

Naar de website